Zamknij

Nie zrobisz tego to stracisz dostęp do Facebooka! Wyznaczyli ostateczny termin

12:25, 02.12.2021 | M.O. / Spidersweb.pl
Skomentuj Zdjęcie ilustracyjne. Fot. pixaby.com/pl/
REKLAMA

Użytkownicy Facebook w Polsce otrzymują powiadomienia o nowej funkcji serwisu. Informacja o Facebook Protect wysyłana jest wraz z ultimatum. Nie włączysz tej funkcji w ciągu dwóch tygodni? Konto zostanie zablokowane. 

Facebook Protect to program, który początkowo był testowany w Stanach Zjednoczonych, a teraz trafił do Polski.  

Program ten ma pomóc w zabezpieczeniu konta przed atakami hakerów. Początkowo skupiał się na ochronie kont polityków i organizacji rządowych, a teraz ma być dostępny dla wszystkich użytkowników. 

- Powiadomienie o Facebook Protect pojawia się u osób, które serwis zakwalifikował do programu. Powiadomienie zobaczymy zarówno w przeglądarce na komputerze jak i w aplikacji mobilnej - informuje spidersweb.pl

Co zrobić po otrzymaniu takiego powiadomienia?

Jeśli zostałeś zakwalifikowany do programu Protect masz czas na włączenie funkcji do 17 grudnia. 

Aby to zrobić należy kliknąć przycisk "Włącz" lub "Włącz teraz", który jest widoczny w powiadomieniu. Wtedy zostanie przeniesiony na podstronę, która sprawdzi siłę hasła i weryfikację dwuetapową. 

Jeśli system zabezpieczający uzna, że twoje hasło jest zbyt proste, słabe poprosi o jego zmianę. System podpowie również, co powinno zawierać nowe hasło, by było zgodne z nową polityką zabezpieczającą. 

W przypadku, kiedy w wyznaczonym czasie nie dokonasz włączenia funkcji Facebook zablokuje ci dostęp do konta. Z serwisu będzie można skorzystać dopiero po uruchomieniu Facebook Protect. 

(M.O. / Spidersweb.pl)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%