Zamknij

Stanowisko ZGKiM Uprzejmie informuje, że w dniu 19.07.2019 wpłynęła do siedziby spółki skarga Pana Mariana Hermann na działania pracownika Wydziału Wodociągów i Kanalizacji ZGKiM w Koronowie Sp.zo.o. W związku z powyższą skargą składam wyjaśnienia do Pana burmistrza dotyczące zaistniałej sytuacji . W dniu 15.07.2019 pracownik brygady wymiany wodomierzy dokonał umówionych wymian wodomierzy w rejonie OM Tuszyny . W związku z tym, że w kolejnych dniach miał zlecenie wymiany wodomierza na ulicy Żeglarskiej, a wykonał już prace umówione w dniu 15.07.2019, bez wcześniejszego powiadomienia podjechał pod posesję przy ul. Żeglarskiej 1 w celu wymiany wodomierza głównego, który jest urządzeniem pomiarowym należącym do Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej w Koronowie Sp.zo.o. Właściciel posesji dopuścił pracownika do urządzenia pomiarowego, który dokonał jego wymiany spisując na tą okoliczność protokół wykonanych prac wraz z numerem i stanem zarówno starego jak i nowego wodomierza . Protokół ten służy do rozliczenia pracownika z wykonanych prac przez kierownictwo Wydziału oraz uzupełnienie stanu zużytej wody w systemie rozliczania za wodę i ścieki od ostatniego odczytu przez inkasenta do dnia wymiany wodomierza. W żadnym przypadku nie służy do obciążania jakimkolwiek kosztami odbiorcy naszych usług. Podpis właściciela posesji lub osoby przez niego upoważnionej potwierdza tylko stan urządzeń pomiarowych tzn, zdemontowanego i nowo zamontowanego wodomierza . Właściciel posesji odmówił podpisania protokołu w związku z brakiem jego kopii. Pracownikowi wydziału skończyły się kalki kopiujące i związku z tym powinien przepisać protokół tak aby jeden egzemplarz przekazać właścicielowi posesji . Natomiast właściciel posesji został poinformowany przez pracownika, że kopia protokołu zostanie dosłała pocztą , co uczyniono w kolejnych dniach, a zwrotka potwierdzająca odbiór wrzuciła do siedziby spółki. Zaistniała sytuacja miała charakter wyjątku , a nie praktyki stosowanej przez wydział Wodociągów i Kanalizacji . W przyszłości dołożymy wszelkich starań aby zawsze kopię protokołu zostawić właścicielowi posesji lub osobie przez niego upoważnionej . Podpis prezesa .09-08-2019 00:30:39

komentarz(2)

Marian HermannMarian Hermann

3 1

Szanowny Panie prezesie nie zgadzam się w pełni z Pana działaniami i ustalonych wydarzeń wykonywanych usług przez zakład którego jest Pan prezesem - boję się Pańskiego profesjonalizmu podejścia do wykonywanych prac. Uprzedzam że rozważam każde działanie aby uchronić moją rodzinę od takich praktyk.
Marian Hermann 00:55, 09.08.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo